BØKER

Bøker jeg har skrevet og illustrert

TÅRNROMMET OG ANDRE FORTELLINGER (2022) Kvisten Forlag


En tur med hest og kjerre gjennom London blir lengre enn planlagt. Uventede farer dukker opp i det skotske høylandet når en kunstner kommer for å male i det fri. Hvem er egentlig gjesten i det andre tårnrommet på det gamle hotellet … og når strømmen plutselig går, hvor blir det av resepsjonisten? En katt forener to gamle barndomsvenner – men ikke alt er som det skal være i huset der den holder til. Og en øde øy er kanskje ikke så øde likevel.


I Tårnrommet og andre fortellinger finner du ti stemningsfulle noveller som byr på dramatikk, spenning og mystikk. Her er det fortellinger om til­feldige møter mellom mennesker og hva det kan føre til. Om frykt og pågangsmot. Om søken etter stabil grunn. Og litt om det å kunne fortsette å leve – døden til tross.

STORMLANDET (2021) Kvisten Forlag


En rikt illustrert diktsamling som skildrer fugler, natur og stemningsfulle øyeblikk i det fri. Boken er også en visuell reise i fuglenes verden, hvor illustrasjoner og malerier utfyller diktene og leder oss forbi poetiske landskap, navngitte fuglearter og botaniske elementer med et naturhistorisk sus.


BJØRN REISER MED FLY (2011) Omnipax / Working Title Press


En trygg og søt bok for barn om det å fly. Vi følger Bjørn på en flyreise og får vite hva han må ha med seg, hva som skjer på flyplassen, underveis på flyturen og når han lander. Og hvem møter han der?


CARUSO OG SANGEN TIL MÅNEN (2004) Omnipax / (2005) Lothian Books


Katten Caruso mener selv at han er flink til å synge, men det er ikke naboene enige i. Nå vil han lage en sang til månen. Men både avisbudet, hunden og hanen jager ham. Til slutt klatrer han opp på et tak for å få synge i fred. Dermed våkner en familie, og de oppdager at det brenner. Etter det blir Caruso dagens helt, og får synge så mye han vil.

RØMLINGENE FRA KJELEØYA (2002) Omnipax


Alle dyrene på gården er enige om at det er fryktelig kjedelig der. Husmus får en idé: Hva om de rømmer fra Kjeleøya og blir ville dyr i jungelen? Som tenkt så gjort. Hesten Hannibal, kua Molly og eselet Dolly, søstersauene Nora og Lora, Gulliver Gris og Billy Geit, katten Charlie og Henry Hane lager en båt og drar sammen med Husmus ut på det ville havet. Den eneste som ikke vil være med er gamle Knirkes trofaste hund, Rex. Etter noen ordentlig nifse opplevelser på havet og i jungelen får rømlingene seg til slutt en stor og gledelig overraskelse.

Bøker jeg har illustrert

PUPPY PLAYTIME

by Celeste Walters (2013) Little Hare Books


10 little puppies ... 1 little bone. Billy the Bitzer has lost his toy bone.
He knows he left it in the park, but where?
One by one, more and more puppies race into the park. Who will find the bone ... and will Billy get it back?
BABY BILBY'S QUESTION

by Sally Morgan (2013) Little Hare


'How long will you love me?' said Baby Bilby to his dad.
It is the reassurance everyone craves...
and Baby Bilby's dad knows just the right way to express it!DINA OG DRØMMEHESTENE

av Åshild Skadberg (2005) Omnipax


Bursdags- og hestefortelling med masse humor og varme. Dina ønsker seg hest til fødselsdagen sin, men hva slags? Pappa foreslår gyngehest, og om natta drømmer Dina om gyngehester. De er både morsomme og hyggelige, men de kommer jo ingen steder! Etter tur forkaster Dina sjøhest, kjepphest, lesehest osv, til den morgenen hun våkner og har drømt om en ordentlig, levende hest, uten vinger eller meier, bare med duftende hestepels og myk mule som pruster henne i øret. Følsomt og fornøyelig om ei tenksom og forventningsfull jente med forståelsesfulle, men nok litt bekymrede foreldre. Hvordan skal de greie å oppfylle et så stort gaveønske? Med morsomme ordspill og lykkelig slutt. Og illustrasjoner med rom for både poesi og humor.


THE MUSIC TREE

by Catriona Hoy (2008) Lothian Books


She hangs a saucepan lid to a tree in the backyard so that Liam can hit as hard as he wants without breaking anything. Liam loves his new music tree so much that his mother hangs a kettle, egg beater and pipes on his tree as well. then one night the music tree begins to make its own noise...PROPELLSNILENE OG ANDRE HISTORIER OM DYR

av Svein Woje (2001) Gyldendal Tiden


Et pusterom i en travel hverdag - les høyt! Her er historier om sniler som kan fly, slangen i paradishagen, om lille Waldemar som var redd for vann, og andre fortellinger som er gode å lese høyt og gode å snakke om.